Roos en Merel Harms - Suriname 2015

 

Language One - Dubai - 2014

 

Steffennie de Jong - Werkman College - Groningen

 

 

Rosee Bentana op schrijversbezoek bij OSG Sevenwolden in Heerenveen

 

Rosee Bentana op schrijversbezoek bij het Penta College in Hoogvliet

 

 

 

 

Rosee Bentana op schrijversbezoek bij het Sint-Franciscusinstituut in het Belgische Melle

 

Juf Caroline Neelemans van Basisschool De Geule in Terneuzen

 

Rosee Bentana op schrijversbezoek bij de St. Jozefmavo in Vlaardingen

 

Rosee Bentana met schrijfster Marion Pauw

 

Rosee Bentana met Robert Vuijsje, auteur van Alleen maar nette mensen

 

 

Basisschool De Pelikaan Bonaire

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Signeren Supermarkt Van den Tweel Bonaire 211212

 

Covergirls Soekarsie Gravenhorst en Nikita Grootemaat

 

Christel Cosijn samen met Lorena Veldhuijzen, schrijfster van het jeugdboek Avonturen van glas

 

Christel Cosijn samen met Trix van Bennekom, schrijfster van De tragiek van Bonaire

 

 

 

Rosee Bentana op het Thorbecke College in Nieuwerkerk

 

Christel Cosijn alias Rosee Bentana tijdens de PZC-prijsuitreiking samen met uitgever Eric Jan van Dorp en juryvoorzitster Carla Peijs

 

Breng je stem uit op www.crimezone.nl/yaverkiezing

 

 

 

 

 

 

ROSEE BENTANA DOET INSPIRATIE OP IN SURINAME

 

| April 2015 | Tijdens de paasvakantie reisde Rosee Bentana af naar Suriname om daar inspiratie op te doen voor het tweede deel van Black Mamba. Wat een prachtig land is Suriname! En wat een rijke geschiedenis heeft het land! Behalve de vriendelijke bewoners, kwam Rosee Bentana ook mensen tegen die, evenals zij, in de Cariben wonen. Dat waren leuke ontmoetingen. Zo ontmoette Rosee de familie Harms uit Curaçao. Roos, de jongste, zit op de Schroederschool in groep 8, en Merel zit in de tweede klas van het Radulphus College. De dames waren een en al oor toen Rosee over Black Mamba vertelde. Wat ze werkelijk van Black Mamba vinden... dat hoopt Rosee natuurlijk ooit van het tweetal te horen ;-)

DUBAI LEEST BLACK MAMBA

 

| September 2014 | Niet alleen in Nederland of in de Cariben wordt Black Mamba gelezen, ook in het verre Dubai leest men Black Mamba. Het boek is zelfs favoriet, vooral onder de meisjes! Zo liet docent Peter Vleesch Dubois onlangs weten via de mail. Peter was tijdens het schooljaar 2013-2014 verbonden aan het Language One instituut in Dubai, waar hij de lessen Nederlands verzorgde. Een van zijn leerlingen, Ysaline, was dolenthousiast over Black Mamba. Zij schreef: 'Ik vond dit verhaal fantastisch. Ik vind dat dit boek de prijs van 'Spannendste boek voor jongeren' verdient.'

HET LEESVERSLAG VAN MITCHEL POLHUIS (4 VMBO)

 

| Augustus 2014 | Mitchel Polhuis zat vorig schooljaar in de derde klas van het vmbo en kreeg de opdracht om een boek te lezen en van dit boek een leesverslag te maken. Mitchel koos voor Black Mamba en zette zijn leeservaring online: polhuis.jouwweb.nl/black-mamba. Een mooi verslag, Mitchel! Eén gegeven klopt echter niet. Volgens Mitchel zou Rosee Bentana al 45 boeken hebben geschreven, maar dat is niet juist. Mitchel bedoelt 45 artikelen, want Rosee Bentana schrijft ook artikelen voor de krant. Black Mamba is haar eerste boek. Het vervolg op Black Mamba is in aantocht... dus nog even geduld ;-)

2014 - EEN MOOI BEGIN VAN EEN NIEUW JAAR

 

| Januari 2014 | 'Komt er ooit nog een vervolg op Black Mamba? Dat zou namelijk te gek zijn!' Die vraag stelde Steffennie de Jong uit Groningen via de Facebook-pagina van Rosee Bentana. Ze was dolenthousiast toen het antwoord 'ja' was. 'Yeeeey!' reageerde Steffennie: 'Ik las het einde en was zo van NEEE zo mag het niet eindigen, en toen ging ik zoeken naar een vervolg op internet en toen zag ik uw Facebook pagina en dacht, ik vraag het wel gewoon :) ben echt blij dat er een vervolg komt :)'

 

Zoveel enthousiasme aan het begin van een nieuw jaar! Dat belooft veel goeds! Masha danki (dank-je-wel) Steffennie!!!

DE EERSTE BEELDEN...

 

| November 2013 | Het kost nogal wat tijd om alle foto's en filmbeelden uit te zoeken en te uploaden, maar er is nu een begin! Hier (zie links de YouTube-fragmenten) bezoekt Rosee Bentana het Sint-Franciscusinstituut in het Belgische Melle. Daar trof zij onder de scholieren zowaar een collega-schrijfster aan en kreeg zij te horen dat sommige jongeren even hechte vriendschappen hebben als het zestal in Black Mamba.

 

Op de François Vatelschool in Den Haag keken leerlingen bijna ademloos naar beelden uit Children of the wind, de documentaire over Bonairiaanse jongens die wereldkampioen surfen werden.

 

Later bezocht Rosee het King College in Heerenveen. 'Hoe bent u eigenlijk op Bonaire terecht gekomen?' was een van de vele vragen die leerlingen stelden. Daarnaast lazen leerlingen een zelf geschreven fragment voor, geïnspireerd op de fragmenten die zij op de website hadden gelezen.

AGENDA SCHOOLBEZOEKEN NOVEMBER EN DECEMBER

 

In de maanden november en december bezoekt Rosee Bentana de volgende scholen:
7 nov. | Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Nieuwerkerk aan den IJssel
13 nov. | OSG Sevenwolden in Heerenveen
19 nov. | Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht
29 nov. | Marklandcollege in Oudenbosch
3 dec. | Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel
10 dec. | Elde College in Schijndel
12 dec. | Jan van Brabant College in Helmond
13 dec. | Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen
17 dec. | Haemstede Barger Mavo in Heemstede

 

Op 30 december keert Rosee Bentana weer terug naar haar geliefde Bonaire ;-)

ROSEE BENTANA BEZOEKT SCHOLEN EN JUREERT

 

| Oktober 2013 | Op woensdag 9 oktober bezoekt Rosee Bentana de St. Jozefmavo in Vlaardingen. De volgende dag is zij een van de juryleden van de voorleeswedstrijd op basisschool De Geule in Terneuzen. Op woensdag 16 oktober is Rosee Bentana weer in het Westen van het land, in Den Haag, bij de Francois Vatelschool. Ook België is in de ban van Black Mamba. Leerlingen van het Sint-Franciscusinstituut in Melle zullen Rosee op 24 oktober ontmoeten. Oktober sluit Rosee af met een schrijversbezoek aan het Penta College in Hoogvliet.

ROSEE BENTANA IN NEDERLAND

 

| Augustus 2013 | Rosee Bentana is in de maanden september, oktober, november en december in Nederland om scholen te bezoeken. Wil jij dat Rosee Bentana ook op jouw school komt, wijs je docent dan op de informatie over het schrijversbezoek.
Klik » hier «!

ROSEE BENTANA EN MARION PAUW OP ARUBA

 

| Juni 2013 | Waarover praten schrijfsters eigenlijk onder elkaar? In elk geval verklapte Marion dat ook zij het heel leuk vindt als middelbare scholieren haar lezen. De verfilming van haar thriller Daglicht die onlangs in première ging was binnen een paar weken al een Gouden Film! We kunnen niet wachten tot Daglicht ook in de Arubaanse bioscopen draait. En Rosee Bentana droomt er natuurlijk van dat Black Mamba ook ooit verfilmd zal worden.

 

Meer info over Marion Pauw: www.marionpauw.nl

ROSEE BENTANA ONTMOET ROBERT VUIJSJE

 

| Mei 2013 | Vlak voordat Robert Vuijsje zijn lezing hield voor de leerlingen van Colegio Arubano in het Crystal Theater op Aruba, werd hij voorgesteld aan Rosee Bentana. Robert Vuijsje gaf een lezing over 'Alleen maar nette mensen', en was blij verrast te horen dat dit boek evenals 'Black Mamba' volgend schooljaar Lijster is bij Noordhoff Uitgevers. Dus wie weet komen ze elkaar de volgende keer in Nederland tegen.

 

Meer info over de schrijver Robert Vuijsje: nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Vuijsje

BLACK MAMBA ALS JONGE LIJSTER

 

| Mei 2013 | Black Mamba is voor schooljaar 2013-2014 door Uitgeverij Noordhoff geselecteerd als Jonge Lijster. Lijsters zijn leesboeken die scholieren kunnen lezen voor hun leeslijst of leesdossier. De Jonge Lijsters zijn speciaal bedoeld voor scholieren van 13-16 jaar. Rosee Bentana bij jou op school?

ESRA EN WOLDRICK OVER BLACK MAMBA

 

| Februari 2013 | Esra (16) en Woldrick (17), havo-leerlingen van Colegio Arubano (Aruba), lazen Black Mamba en waren enthousiast. Woldrick las de Engelstalige uitgave en vertelt voor de camera Why he loves Black Mamba. Klik hier voor het filmpje. Esra vertelt haar verhaal in het filmpje links op deze pagina.

ROSEE BENTANA OP DE PELIKAAN

 

| Januari 2013 | Op woensdag 30 januari ging Rosee Bentana naar basisschool de Pelikaan (Bonaire). Ze was reuze nieuwsgierig naar de boekpresentatie van de 11-jarige Shaylesh. Hij had Black Mamba nog niet helemaal gelezen, maar had het toch gekozen omdat het verhaal zich op Bonaire afspeelt en zijn mama Jacqueline Black Mamba tijdens een signeersessie had gekocht. Shaylesh deed het heel goed, al was hij erg verlegen om voor de klas te spreken. Zijn klasgenootjes vonden het stoer dat hij een van de schrijfsters had meegenomen. En Rosee genoot van alle vragen en verhalen van de kinderen. Er zat heel wat schrijftalent in zijn groep. Ze raadde de kinderen wel aan om nog een paar jaartjes te wachten met Black Mamba, tot de brugklas. Natuurlijk moest ze voorlezen en wilde daarna iedereen met haar op de foto. Juf Ellen aan de Stegge kan heel erg trots zijn op haar groep!

ROSEE BENTANA SIGNEERT OP 21-12-2012 BIJ VAN DEN TWEEL OP BONAIRE

 

| December 21-12-2012 | Op 21-12-2012, de dag waarop de slangendrager de wereld van haar ondergang redt, signeert Rosee Bentana van 16.00-18.00 uur bij supermarkt Van den Tweel (Albert Heijn) op Bonaire.

ROSEE BENTANA ONTMOET LORENA VELDHUIJZEN EN TRIX VAN BENNEKOM

 

| November 2012 | Tijdens de signeermiddag op 1 december bij supermarkt Van der Tweel op Bonaire kwamen de schrijfsters Lorena Veldhuijzen en Trix van Bennekom even gedag zeggen. Lorena Veldhuijzen debuteerde onlangs met haar jeugdboek Avonturen van Glas. Meer informatie: www.avonturenvanglas.nl.
De tragiek van Bonaire is het persoonlijke verslag van journaliste Trix van Bennekom, die sinds 2005 als Antillen-correspondent voor Elsevier op Bonaire woont. Meer over dit spraakmakende boek: trixvanbennekom.blogspot.com.

 

Met dank aan Soekarsie Gravenhorst voor de foto's ;-)

BLACK MAMBA NOW AVAILABLE IN ENGLISH

 

| November 2012 | Big news!!! Black Mamba is now also available in English. You can order the e-book at Amazon.com. The translation of Black Mamba was made possible by John H Walker, a man who knows how to give people a beautifull smile! Also many thanks to the translators of Black Mamba: Annemiek van Vliet, Ellen Scholl and Rieke Renfurm. Without you, girls, we would have been lost!

ROSEE BENTANA SIGNEERT OP BONAIRE

 

| November 2012 | Wil jij een gesigneerd exemplaar van Black Mamba? Kom dan op 1 december naar Supermarket Van den Tweel (Albert Heijn) op Bonaire, waar Rosee Bentana van 11.00-14.00 uur signeert.

SCHRIJVERSPUNT.NL: BLACK MAMBA BOEIEND VAN BEGIN TOT EIND

 

| Maart 2012 | Monique de Vries van Schrijverspunt.nl: 'Black Mamba bevat zeer zeker de juiste ingrediënten die vooral jong volwassenen aan zullen spreken. Onderwerpen als verliefdheid, winkelen, chillen, rappen, flirten en seksualiteit komen voorbij en zullen bij deze doelgroep dan ook veel herkenning opleveren.' Lees verder...

CRIMEZONE.NL: DE SCHRIJFSTIJL IS LEUK, DE PLOT IS ORIGINEEL

 

| Februari 2012 | Vera Talens van Crimezone.nl: 'De schrijfstijl is leuk en de plot is origineel.' Lees verder...

SUPERSTUNT: WIE MAAK JIJ VOOR 99 EUROCENT BLIJ MET DIT E-BOOK?

 

| Januari 2012 | Omdat Black Mamba zich in 2012 afspeelt, bedacht uitgever Eric Jan van Dorp een superstunt. Young Adult thriller Black Mamba kost nu tijdelijk maar 0.99 eurocent! Download Black Mamba direct via iTunes ;-)

BLACK MAMBA IN TOP 4 VAN CRIMEZONE.NL-WEDSTRIJD BESTE YA-THRILLER VAN HET JAAR 2011

 

| November 2011 | In de strijd om de Beste YA-thriller van het jaar 2011 behaalde Black Mamba de vierde prijs! Wekenlang behoorde het debuut van Rosee Bentana tot de 4 kanshebbers uit de lijst met 20 genomineerden! Lees verder...
Uiteindelijk won Mel Wallis de Vries met Vals de Crimezone.nl-titel. Gefeliciteerd Mel!

ROSEE BENTANA GEEFT GASTLES OP THORBECKE COLLEGE

 

| November 2011 | Op 21 november was Rosee Bentana te gast bij het Thorbecke College in Nieuwerkerk. Na de gastles gingen de leerlingen enthousiast met haar op de foto ;-)

BLACK MAMBA KRIJGT TOCH PRIJZENGELD

 

| November 2011 | In de strijd om de PZC-Publieksprijs verzamelde Rosee Bentana op Bonaire en Aruba 590 briefkaartstemmen. Deze stemmen gaf Rosee persoonlijk af bij het postkantoor in Zeeland, waar men beloofde het doosje met stemmen tijdig af te leveren bij de PZC-redactie. Door een misverstand werd het doosje te laat bezorgd, zodat de stemmen niet werden meegeteld. Black Mamba had anders met een ruime meerderheid aan stemmen de PZC-Publieksprijs 2011 gewonnen.

Het postkantoor erkende de fout en bood excuus aan. Naast het prijzengeld ontving Rosee Bentana een Staples-waardebon van 100 euro. Omroep Zeeland sprak over de kwestie met Rosee Bentana. Klik » hier «.

CRIMEZONE.NL MAAKT KENNIS MET ROSEE BENTANA

 

| November 2011 | Crimezone.nl, dé site voor en door thrillerfans, maakte afgelopen week kennis met Rosee Bentana door haar een aantal vragen te stellen. Benieuwd? Klik op de link: www.crimezone.nl ;-) Heb jij al gestemd? Tot 27 november middernacht kun je je stem uitbrengen via: www.crimezone.nl/yaverkiezing. Je vindt Black Mamba als eerste in de lijst onder Nederlandstalige thrillers. Onwijs bedankt ;-)

ROSEE BENTANA ALS SUPER CHICK IN RADIOPROGRAMMA CHICKS AND THE CITY

 

| November 2011 | Op 16 november was Rosee Bentana als Super Chick te gast in het radioprogramma Chicks and the City. Beluister de uitzending door » hier « te klikken ;-)
Speciaal voor Chicks and the City schreef Rosee Bentana een column. Nieuwsgierig? Lees verder...

BLACK MAMBA GENOMINEERD VOOR CRIMEZONE VERKIEZING YA-THRILLER 2011

 

| November 2011 | Thrillersite Crimezone.nl startte eind 2010 met haar Young Adult-rubriek. Nu, een jaar later, is de eerste verkiezing voor de Beste YA-thriller van het jaar een feit. Vanaf maandag 7 november kunnen YA-thrillerlezers drie weken lang stemmen in twee categorieën: YA-thriller Buitenland en YA-thriller Nederlandstalig. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking bij boekhandel Paagman in Den Haag op woensdag 30 november 2011. De Awards worden uitgereikt door misdaadauteur Judith Visser. Haar boeken genieten ook een grote populariteit onder jonge lezers. De 'shortlist', waarop Black Mamba staat, werd samengesteld in samenspraak met Nederlandse en Vlaamse uitgevers van YA-literatuur. Lees verder...

Tot 27 november middernacht kun je je stem uitbrengen via: www.crimezone.nl/yaverkiezing

BLACK MAMBA EINDIGT ALS TWEEDE IN PZC-PUBLIEKSPRIJS

 

| November 2011 | Ondanks het zoekgeraakte doosje met 590 stemmen van Aruba en Bonaire, behaalde Black Mamba toch nog de tweede plaats in de strijd om de PZC-publieksprijs 2011. Black Mamba was wekenlang koploper in de wedstrijd die op de valreep gewonnen werd door het boek Stae m'n bovenmusse goed? van Wendy Marteijn-Hulsteijn en Kees de Ridder. Lees verder...

ROSEE BENTANA TE GAST BIJ TV-TEACH

 

www.tvteach.com | November 2011 | Rosee Bentana was op 31 oktober te gast bij TV Teach Aruba, een educatief initiatief van Mireille Sint Jago. De uitzending is terug te zien op YouTube. Surf naar: www.youtube.com

PZC-PUBLIEKSPRIJS NADERT ZINDEREND SLOT

 

| Oktober 2011 | Het verschil tussen Black Mamba op plaats 1 en Stae m'n Bovenmusse goed? op plaats 2 is teruggelopen van 44 naar 34 stemmen: 651 om 617. De beslissing welk boek de hoogste waardering van het publiek krijgt valt dus de komende dagen. Tot 4 november kun je stemmen. Hoe? Stuur een mail naar: web@pzc.nl met onderwerp: BLACK MAMBA. Je hoeft verder niets in de mail te vermelden ;-) Wil je kans maken op een gratis exemplaar, BCC de mail dan naar: info@roseebentana.com. Klik » hier « voor meer info over de PZC-Publieksprijs.

UITGEVERIJ VAN DORP NIEUWE UITGEVER BLACK MAMBA

 

| Oktober 2011 | Rosee Bentana heeft de sprankelende samenwerking met uitgeverij aquaZZ niet zonder weemoed beëindigd. Met ingang van 1 november neemt uitgeverij Van Dorp Educatief de Young Adult thriller Black Mamba op in haar fonds. Van Dorp, gespecialiseerd in emigratieboeken en educatief materiaal voor NT2-leerders, biedt Black Mamba een groter bereik aan onder middelbare scholieren. Middels topografische kaartjes en het opnemen van een verklarende woordenlijst in de derde druk, een e-bookversie en een luisterboekuitgave, wordt tegemoet gekomen aan de educatieve wensen van Rosee Bentana voor Black Mamba. Van Dorp Educatief ontving onder meer de Award voor het best verkochte e-Book 2011 voor Onthoofde stad van Hans Mantel, en bracht tevens als een van de eerste Nederlandse uitgevers een bijna levend boek ter wereld; het hybride, crossmediale Emigreren naar Caribisch Nederland. Voor meer info over Van Dorp Educatief surf naar: www.vandorp.net

ROSEE BENTANA GEEFT GASTLES

 

Gastles Rosee Bentana aan leerlingen van het MBO op Bonaire | Oktober 2011 | Op 20 oktober gaf Rosee Bentana een gastles op het MBO op Bonaire en kreeg ze - heel toepasselijk - een fles rosee cadeau ;-) Docent Pieter Smit las eveneens Black Mamba en zette zijn oordeel op papier. Klik hier !

WINT BLACK MAMBA DE PZC-PUBLIEKSPRIJS 2011?

 

| Oktober 2011 | Black Mamba is genomineerd voor de PZC-Publieksprijs 2011! Tot vandaag (donderdag 20 oktober 2011) zijn er ruim 2700 stemmen uitgebracht voor de PZC-publieksprijs, die in november in het kader van de Zeeuwse Boekenprijs wordt uitgereikt. Black Mamba gaat nog steeds aan de leiding en krijgt nog elke dag veel nieuwe stemmen. Tot 4 november kun je stemmen. Hoe? Stuur een mail naar: web@pzc.nl met onderwerp: Boekenprijs 2011: BLACK MAMBA. Je hoeft verder niets in de mail te vermelden ;-) Wil je kans maken op een gratis exemplaar, BCC de mail dan naar: info@roseebentana.com.

BRENG JOUW STEM UIT!!!

 

| September 2011 | Black Mamba is genomineerd voor de PZC-Publieksprijs! PZC is de afkorting van Provinciale Zeeuwse Courant. Wil jij dat Black Mamba de PZC-Publieksprijs wint? Stuur dan vóór 4 november een mail naar: web@pzc.nl met onderwerp: Boekenprijs 2011: BLACK MAMBA. Je hoeft verder niets in de mail te vermelden ;-)

ROSEE BENTANA BEZOEKT NEDERLAND

 

| September 2011 | Ken jij een boekhandel, bibliotheek en/of middelbare school in Nederland of Vlaanderen die geïnteresseerd is in een schrijversbezoek van Rosee Bentana in november? Stuur dan een berichtje naar info@roseebentana.com ;-)

SÜMEYRA GEZER TOYCIN WINT RONDVLUCHT BOVEN ARUBA

 

SÜMEYRA GEZER TOYCIN WINT RONDVLUCHT BOVEN ARUBA | Juli 2011 | Op zaterdag 30 juli signeerde Rosee Bentana bij BRUNA Aruba. Ondanks de vakantietijd was er geen gebrek aan belangstelling want als kers op de taart konden de kopers van Black Mamba een rondvlucht boven Aruba winnen. Winnares was de 15-jarige in Amsterdam woonachtige Sümeyra Gezer Toycin die met haar moeder tijdens haar vakantiebezoek toevallig BRUNA Aruba binnen liep. De Arubaanse was in de wolken toen haar naam werd getrokken door leeftijdgenoot Nikita Grootemaat, de covergirl van Black Mamba. Lees verder...

VLIEG JIJ STRAKS BOVEN ARUBA???

 

| Juli 2011 | Wil jij kans maken op een rondvlucht boven Aruba met een privéjet?
Koop dan vóór of op zaterdag 30 juli de Young Adult thriller Black Mamba van Rosee Bentana bij Bruna Aruba. Laat je contactgegevens achter voor de trekking van de rondvlucht boven Aruba! Rosee Bentana signeert op zaterdag 30 juli tussen 14 en 17 uur bij Bruna Aruba. De trekking vindt aansluitend plaats om half 6. Be there :-)

RADIO NEDERLAND WERELDOMROEP: SPANNENDE JEUGDTHRILLER OP BONAIRE

 

| Juni 2011 | Rosee Bentana en Nikita Grootemaat (15 jaar) in gesprek met Tanja Fraai over Black Mamba. Beluister het radio-interview. Klik hier...

RECENSIE AMIGOE: VADER EN DOCHTER VAN NIE OVER BLACK MAMBA

 

| Juni 2011 | Zooey van Nie: "[...] Zo nu en dan zou ik zelf één van de hoofdpersonen in het boek willen zijn en dat geeft aan dat het verhaal me meesleept. [...]." Lees verder...

DEBUUTPRESENTATIE BLACK MAMBA OP YOUTUBE

 

| Juni 2011 | Deel 1 en deel 2 van de debuutpresentatie is nu te volgen via YouTube (zie rechterzijde). Met dank aan Dina Thiel die de opnames maakte.

RECENSIE ANTILLIAANS DAGBLAD: JEROEN HEUVEL WIL VERVOLG OP BLACK MAMBA

 

| Juni 2011 | Jeroen Heuvel: "[...] Het is de auteurs gelukt om gedurende 218 pagina's de spanning erin te houden en met veel humor, rake rapgedichten en wat kalverliefde een eigentijds jeugdboek te schrijven [...]." Lees verder...

BLACK MAMBA GOED VOOR HET VOORTGEZET ONDERWIJS

 

| Juni 2011 | "[...] Zoals ook professor dr. Wim Rutgers tijdens zijn speech aangaf, vindt Rosee Bentana de overstap van jeugdliteratuur naar volwassen literatuur een ramp voor de middelbare scholier. In plaats van ontspanning wordt het lezen van literatuur al snel ervaren als een te grote inspanning, die gemakkelijk kan leiden tot levenslange leesaversie. Rutgers is enthousiast over Black Mamba [...]." Lees verder...

MIEP DIEKMAN NEEMT JEUGDTHRILLER BLACK MAMBA IN ONTVANGST (ANTILLIAANS DAGBLAD)

 

| Juni 2011 | Giselle Ecury: "[...] Tijdens het jeugdboekenfestival 'Boekids' in Den Haag is het eerste boek van Rosee Bentana, pseudoniem voor de op Bonaire en Aruba wonende schrijfsters en vriendinnen Christel Cosijn en Richelle van den Dungen Gronovius, spetterend gelanceerd. [...]." Lees verder...

MARIFER AGUIRRE BROCA PRESENTEERT DEBUUT BLACK MAMBA

 

| Mei 2011 | Op zondag 5 juni debuteert Rosee Bentana met Black Mamba op Aruba. De feestelijke presentatie bij UNOCA aan de Stadionweg 21 is in handen van Marifer Aguirre Broca, leerling van Colegio Arubano. Iedereen is welkom van 19.00-21.00 uur. Gratis entree!

BLACK MAMBA IN NIEUWSBRIEF BOEKIDS

 

| Mei 2011 | Klik » hier « ;-)

DEBUUT BLACK MAMBA OP 10E LITERAIRE JEUGDFESTIVAL BOEKIDS IN DEN HAAG

 

| Mei 2011 | De 86-jarige Miep Diekmann breekt nog steeds een lans voor Antilliaanse jeugdliteratuur! Lees verder...

BLACK MAMBA, AANRADER VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN

 

| Mei 2011 | De jeugdthriller Black Mamba van Rosee Bentana is een aanrader voor middelbare scholieren. Veel adolescenten verliezen hun leesplezier wanneer ze de overstap moeten maken van jeugdliteratuur naar volwassen literatuur. Op hun boekenlijsten ontbreekt veelal het avontuur dat juist zo motiverend was bij jeugdliteratuur. Bentana speelt hier op in met Black Mamba. Lees verder...

CARIBISCH UITZICHT

 

| Mei 2011 | Black Mamba in het nieuws bij Werkgroep Caribische Letteren. Op 5 juni vindt op twee plaatsen de presentatie plaats van Black Mamba, het debuut van Rosee Bentana (het pseudoniem van Christel Cosijn en Richelle van den Dungen Gronovius. Het verhaal van Black Mamba speelt zich grotendeels af op Bonaire en is geschreven voor jongeren die... Lees verder...

MAAK KANS OP GRATIS BLACK MAMBA!

 

| Mei 2011 | Wil jij kans maken op een gratis exemplaar van Black Mamba? Grijp dan nu je kans, want de actie loopt tot 31 mei!

BLACK MAMBA KOMT ERAAN!

 

| Mei 2011 | Op zondag 5 juni debuteert Rosee Bentana met Black Mamba op twee plaatsen in de wereld: in Den Haag en in Oranjestad! Schrijf je in voor de eerste druk door een berichtje te sturen naar info@roseebentana.com.

RADIO-INTERVIEW MET ROSEE BENTANA

 

| April 2009 | 15 april van 9.00-10.30 uur 'live' op radio Voz di Boneiru (Kralendijk): programmamaakster Mamita Fox in gesprek met Rosee Bentana over haar debuut!

GE-WORKSJOP-T SGB

 

| Maart 2009 | Op 26 en 27 maart gaf Rosee Bentana een workshop Beeldverhalen maken op Scholengemeenschap Bonaire in het kader van hun projectweek 'SNEL EN TRENDY'. Klik » hier « om naar de beeldverhalen te gaan.